مراقبت و آرایش مو

خواص روغن جوجوبا برای مو

روغن جوجوبا چیست؟

روغن جوجوبا یک موم است که از دانه گیاه جوجوبا استخراج می شود. گیاه جوجوبا بوته ای است بومی که در جنوب غربی ایالات متحده، در صحراهای آریزونا، جنوب کالیفرنیا و مکزیک رشد می کند.

در سال ۱۹۷۰ تولید کنندگان شروع به اضافه کردن روغن جوجوبا به مواد آرایشی و غذایی کردند. این روغن فوق العاده همه کاره است و میتوان آن را برای موارد زیادی استفاده کرد. یکی از بیشترین و محبوب ترین استفاده آن برای لوازم آرایشی است. می توانید در محصولات مو، پوست و ناخن آن را پیدا کنید.

امروزه شما می توانید روغن جوجوبا را در محصولات متنوع مراقبت مو و زیبایی پیدا کنید.

خواص روغن جوجوبا برای مو

روغن جوجوبا دارای ترکیبات روغنی است بنابراین می توان به عنوان یک مرطوب کننده از آن استفاده کرد. همچنین می توان آن را به نرم کننده مو اضافه کرد تا در مقابل خشکی، شکنندگی و موخوره از موها مراقبت کند.

روغن جوجوبا می تواند آب رسانی به کف پوست سر را انجام دهد و شوره سر را برطرف کند.

روغن جوجوبا غنی از ویتامین ها و مواد معدنی شامل ویتامینC، ویتامینB، ویتامینE، مس و روی است که مو را مرطوب می کند.

از آنجا که باعث رشد مو می شود، تصور می شود که روغن جوجوبا باعث کاهش ریزش مو شده و ضخامت مو را افزایش می دهد.  رازی پشت این قضیه است، درواقع روغن جوجوبا فولیکول های مو را مرطوب کرده، در نتیجه مانع خشکی و ریزش مو می گردد.

 

 استفاده روغن جوجوبا برای مو

چه تحقیقاتی در مورد روغن جوجوبا برای مو انجام شده است؟

خیلی ها در مورد روغن جوجوبا و کارهایی که برای مو می تواند انجام دهد ادعا دارند. بعضی از آنها دقیق هستند و با تحقیق پشتیبانی می شوند. در حالی که دیگر ادعاها ممکن است فقط در حد حدس باشد.

اخیرا  مجله پوست تایید کرد که روغن جوجوبا برای مرطوب کنندگی مو و پوست استفاده می شود که از مهمترین مزایای آن می باشد. اختراعات اخیر نیز آن را به عنوان یک عنصر اصلی در بسیاری از شامپو ها و نرم کننده ها، به عنوان یک میکرومولسیون(Microemulsions) مهم در محصولات مراقبت از مو گنجانده است.

میکرومولسیون به حمل مواد تشکیل دهنده فعال در محصولات کمک می کند. سایر میکرومولسیون شامل موم زنبور عسل، موم کاناوب و موم گیاه اسپارتو هستند.

به همین دلیل، روغن جوجوبا از شکنندگی موها جلوگیری و ریشه موها را تقویت می کند. همچنین برای درمان شوره سر، خشکی و خارش کف سر مفید می باشد و به عنوان عامل ضد التهاب و مرطوب کننده پوست نیز استفاده می شود.

روغن جوجوبا محرک مستقیم رشد مو می باشد، اما توسط تحقیقات انجام شده پیشنهاد نمی شود. در تحقیقات اخیر که روغن جوجوبا را برای رشد مو مورد آزمایش قرار دادند، مشخص شد که کمتر از مینوکسیدیل (راژین) و روغن ضروری نخود فرنگی تاثیر دارد.

به همین دلیل، روغن جوجوبا نباید برای درمان طاسی (مرد یا زن)، آلوپسیا یا سایر اختلالات ریزش مو استفاده شود.  به دلیل خواص روغن جوجوبا برای مو می توان به عنوان یک محصول عالی برای ترویج موهای قوی، ابریشمی و براق استفاده کرد.

 

فواید روغن جوجوبا

چگونه از روغن جوجوبا برای مو استفاده شود؟

چند راه برای استفاده و اضافه کردن روغن جوجوبا برای مراقبت روزانه وجود دارد.

۱.استفاده مستقیم:

روغن را قبل از استفاده گرم کنید بنابراین راحت تر می توانید استفاده کنید. شما می توانید از یک قابلمه تمیز روی گاز یا یک کاسه درون مایکرویو استفاده کنید. برای موهای کوتاه یک قاشق غذا خوری و برای موهای بلند ۲ قاشق غذاخوری استفاده کنید.

از فرق سر تا پایین روی موها بمالید. برای حدود ۲۰ دقیقه موها را به همان حالت رها کنید و سپس با شامپو و نرم کننده بشویید و آبکشی کنید.

از ریختن مستقیم روغن بر کف سر خودداری کنید زیرا باعث بسته شدن منافذ پوست می گردد. فقط در صورتی که برای پوست سرخشک و به عنوان ضد شوره استفاده می کنید ۱ یا ۲ قطره را به طور مستقیم بریزید.

۲.به محصولات اضافه کنید:

چند قطره روغن جوجوبا ( حدود ۳ تا ۵ قطره) را قبل از استفاده داخل شامپو یا نرم کننده تان بریزید.

۳.خرید محصولات حاوی روغن جوجوبا:

راحترین راه خرید یک شامپو یا نرم کننده است که حاوی روغن جوجوبا باشد. یکی از آسان ترین راه ها برای تهیه و استفاده می باشد.

 

 

قبل از استفاده روغن جوجوبا چه باید بکنیم؟

آیا روغن جوجوبا برای استفاده کاملا ایمن است؟ بررسی های علمی در سال ۱۹۹۲ نشان داد که نگرانی کمی وجود دارد. در واقع این مطالعات دو دهه قبل انجام شده و تا کنون اطلاعات ایمنی محصول کمی تغییر کرده است.

در تحقیقات انجام شده روی حیوانات مشخص شد که استفاده بیش از اندازه می تواند باعث فشار خون بالا (خونریزی بیش از حد) و در نتیجه ناراحتی قلبی شود. البته این آزمایش به دلیل دوزهای داخل مطالعه در نظر گرفته شده و بر روی انسان انجام نشده است. تعداد کمی واکنش های آلرژیک در آزمایشات انسان و حیوان جهت حساسیت پوستی مشاهده شد.

 

تقویت مو با روغن جوجوبا

در واقع حساسیت به روغن جوجوبا نادر است و استفاده از این روغن به صورت موضعی (مخصوصا برای مو) کاملا بی خطر است. استفاده از روغن به صورت موضعی برای مراقبت از موها در صورت بارداری یا تغذیه با شیر مادر ایمن است.

با همه اینها محتاط باشید. حساسیت به جوجوبا به خوبی شناخته شده نیست و بررسی های ایمنی  بیش از دو دهه تجدید نشده است، بنابراین عاقلانه است که ابتدا تعیین کنید آیا حساسیت دارید یا خیر.

اگر از روغن جوجوبا مستقیم استفاده می کنید و یا آن را به محصولات اضافه می کنید، ابتدا باید کمی از آن را روی پوست خود امتحان کنید. دوزها را از نزدیک بر روی محصولات دنبال کنید تا هیچ مساله ای رخ ندهد.

نتیجه

به دلیل خواص روغن جوجوبا برای مو  این روغن می تواند علاوه بر مراقبت از موهایتان، باعث تقویت، درخشندگی و کنترل پذیری بهتر موهای شما شود. با این حال، روغن جوجوبا برای تحرک رشد مو یا جلوگیری از ریزش مو هنوز شناخته نشده است.

از سوی دیگر روغن جوجوبا برای درمان مشکلات خشکی پوست سر و شوره سر بسیار مفید است. همچنین غنی از ویتامین و مواد معدنی است که موها را تغذیه می کند.

موارد واکنش های آلرژیک به روغن جوجوبا نادر است و شما می توانید آن را در صورت باردار شدن یا شیر دهی پس از اینکه متوجه شدید حساس نیستید، استفاده کنید.

منبع: https://www.healthline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *